Download artikel

Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics
By Samir Kakodkar, MD, Azam J. Farooqui, MD, Sue L. Mikolaitis, MS, RDN, Ece A. Mutlu, MD, MSCR, MBConclusions: August 2015

Dit is de eerste klinische beschrijving van een grote reeks patiënten met IBD die het SCD™ volgen. Onze onderzoeksresultaten suggereren dat SCD potentieel een effectief hulpmiddel kan zijn bij de behandeling van sommige patiënten met IBD en in het bijzonder bij patiënten met colon- en ileocolonische CD die de meerderheid van onze studiegroep vormden. Een hoogopgeleide groep patiënten volgt de SCD; De volwassenen in onze studie hadden, op één na, een hogeschool of universitaire opleiding. Onze resultaten suggereren ook dat bij sommige patiënten met matige tot ernstige ziekte, door het volgen van dit dieet, stopzetting van immunosuppressiva mogelijk was.


Verder bewijs dat suggereert dat voeding een effectieve behandeling kan zijn voor sommige patiënten met IBD komt voort uit het feit dat voeding het potentieel heeft om de intestinale luminale omgeving, met name het intestinale microbioom, te veranderen. Onze eerdere voorlopige bevindingen wijzen op een verandering in het microbioom van patiënten met IBD die het SCD volgen. Als het volgen van het SCD het microbioom significant verandert en / of een deel van de dysbiose die is gemeld bij patiënten met IBD, terugdraait, kan dit een goedkope interventie zijn om remissie te induceren en te behouden met weinig of geen bekende bijwerkingen. Als zodanig zijn verdere interventionele studies van SCD en dieettherapieën in het algemeen voor IBD dringend nodig.