Download artikel

World Journal of Gastroenterology

Jennifer C Burgis, Kaylie Nguyen, KT Park, Kenneth Cox
February 2016

"Moet ik het dieet voor altijd strikt blijven volgen?" is een veelgestelde vraag. In het boek Breaking the Vicious Cycle ™ wordt aangeraden het dieet heel strikt te volgen, tenminste totdat alle symptomen zijn verdwenen en het liefst nog langer.  Voor succes is het ook zeker belangrijk om als je aan het dieet begint het heel strikt te volgen. Sommige SCD-ers blijven dat hun hele leven doen, anderen hebben geprobeerd "SCD-illegale" producten toe te voegen. In deze studie zijn een 11 patiënten (kinderen) gevolgd, waarvan sommige het SCD™ strikt zijn blijven volgen en andere, na gemiddeld 7 maanden strikt SCD, wat andere producten of maaltijden zijn gaan toevoegen.

Voor alle deelnemers aan het onderzoek geldt dat hun gezondheid is verbeterd en dat het SCD beter en langer strikt te volgen is dan een EEN (Exclusive Enteral Nutrition). Desondanks wordt er gesuggereerd dat  het na enige tijd "liberaliseren"van het SCD mogelijk kan lijden tot het makkelijker volhouden van het dieet. 

Als ik hier een persoonlijke toevoeging mag doen.  Ik volg het dieet nog steeds 98%, maar sta inmiddels wel toe dat ik in restaurants niet meer heel kritisch ben op kruiden e.d. die er worden gebruikt (maar wel altijd de sausjes weglaat en mijn eigen dressing meeneem). Thuis eet ik af en toe iets "illegaals" ,maar in kleine mate. Bij mij geldt dat ik zelf de volgende dag direct merk als ik teveel van iets gegeten heb waar ik niet tegen kan, dat is voor mij de reden om het dieet te blijven volgen.