Wrap van rode linzen
0
Easy
Cheap

Let op linzen (en andere peulvruchten) pas eten als je geen last meer hebt van diarree en ook de overige symptomen weg of in ieder geval beduidend minder zijn.

Prep

Wait

12h

Share This Recipe

Category: Fase 5 Ontbijt Lunch Diner Vegetarisch
Seasons

Ingredients

___________

500 gram Rode (split)linzen
500 ml Water
2 Eieren
1 tl Zout
4 el Olijfolie (beetje in het beslag, rest om in te bakken)

Wrap van rode linzen Directions

Laat de linzen in een bak met ruim water minimaal 12 uur weken (max 24 uur). Check af en toe even of er nog water in zit. Eventueel halverwege afgieten, afspoelen en vers water bijdoen. Doe de linzen daarna in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Doe de linzen in een grote blender, voeg de eieren en de 500 ml water toe, een theelepel zout en een scheutje olijfolie. Meng op hoge snelheid tot een glad beslag. Verwarm een flinke scheut olijfolie of kokosolie in een koekenpan. Schep een soeplepel beslag in de pan. Probeer de warp zo dun mogelijk te maken door het beslag terwijl je het erin giet alvast in de pan rond te laten lopen. Bak op laag tot middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Draai nog even om en laat de afkoelen op een rooster. Bak zoveel wraps tot het beslag op is. Beleg de wrap vulling naar keuze - sla, gehakt, kip-reepjes- komkommer, tomaat, gerookte zalm etc. Bewaar de wraps die je niet meteen gebruikt goed verpakt in de koelkast of vriezer.

Recipe notes

Je kan het beslag ook een paar dagen in de koelkast bewaren als je liever dagelijks nieuwe wraps maakt. Je kan ook maar een deel van de geweekte linzen gebruiken en de rest invriezen tot later gebruik. Laat dan wel in de koelkast of kamertemperatuur ontdooien. Ook lekker als pannenkoeken beslag met ontbijtspek en warme honing.

Share This Recipe