Omelet/Zalmrolletjes/Roerei (scrambled eggs)
0
Easy
Fairly cheap
Prep

Cook

Share This Recipe

Category: Fase 1 Ontbijt Lunch Snacks - Hartig
Seasons

Ingredients

__________

2 eieren
Peper en zout
(eventueel een eetlepel SCD room)

Voor de zalmrolletjes

3 plakjes Gerookte zalm (let op de toevoegingen!)
1 eetlepel uitgelekte SCD yoghurt
Fijngeknipte verse dille en/of lente ui

Omelet/Zalmrolletjes/Roerei (scrambled eggs) Directions

Hoewel je waarschijnlijk gewend bent om melk toe te voegen aan de geklutste eieren voor scrambled eggs of een omelet is dit helemaal niet nodig. Zonder smaakt het ook prima. Mocht je SCD room gemaakt hebben kan je dit eventueel gebruiken, maar het is niet noodzakelijk. 

Klop de eieren los met wat peper en zout. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de eieren toe.

Voor het roerei blijf je de eieren zachtjes van de kanten schrapen totdat de eieren lobbig en nog een beetje glanzend zijn. Ze moeten dus niet helemaal droog gebakken. zijn. 

Als Omelet: Schenk de eimassa in de pan en maak steeds het gestolde ei met een beetjel los van de bodem, zodat er weer vloeibaar ei op die plaats komt; houd hiermee op als de massa nog niet helemaal vast is. De omelet nog even na laten garen en daarna op een bord doen. 

Met groenten: De groenten eerst in de pan gaar bakken. Als hierbj teveel vocht is vrijgekomen, dit even afgieten. Daarna het eiermengsel toevoegen en laten garen. 

Je kan dit recept ook gebruiken om  wraps te maken. Gebruk hiervoor een kleine koekepan met een goede anti-aanbaklaag en maak hele dunne omeletjes. Bestrijk deze met uitgelekte yoghurt, en beleg met een plakje gerookte zalm en wat dille of kleingesneden bosuitjes. 

Share This Recipe