Speciaal
Kransekage (Deense marsepein)
0
Easy
Fairly expensive

Share This Recipe

Category: Fase 3 Snacks - Zoet
Seasons

Ingredients

Kransekage

900 gram Amandelmeel
450 gram Klaver honing
3 Eiwitten

Frosting

150 gram Honing
1 tl vanille extract
50 gram cacaoboter

Kransekage (Deense marsepein) Directions

Meng het amandelmeel met de honing in een grote kom met mixer tot het een egaal deeg is. Doe de eiwitten in een pan met dikke bodem en voeg het deeg toe. Verwarm het geheel langzaam tot het zacht en warm wordt en een beetje geroosterd is. Zet het vuur uit en laat even afkoelen.
Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
Maak dan van het deeg kleine bolletje of rol het in strengetjes en maak er (steeds kleinere) rondjes van om later een "kransekage toren" van te maken. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat of in kleine muffin vormpjes.

Bak de kransekage in ongeveer 6 minuten lichtbruin. Blijf erbij want het verbrandt snel.

Je kunt de kransekage zo eten of nog versieren met frosting.

Frosting:
Doe de honing in een pan en verwarm deze tot het gaat bruisen. Laat het een paar minuten karameliseren (niet laten verbranden!). Voeg de vanille toe.
Zet het vuur uit en voeg de cacaoboter toe. Roer deze erdoor totdat de boter helemaal gesmolten is.
Deze frosting kun je nu gebruiken om de ringen aan elkaar te maken of een de bolletjes met een laagje te versieren. De frosting heeft zo een heerlijke vanille, chocoladesmaak.
(Op de foto heb ik chocoladefrosting gemaakt door aan het eind nog een eetlepel rauwe cacaopoeder toe te voegen, cacaopoeder is niet SCD-legaal en moet niet worden geprobeerd totdat alle symptomen zijn verdwenen).

Share This Recipe