Als je aan het dieet begint is het goed om voor jezelf een starterskit samen te stellen: 

1. Het boek van Elaine Gottschall "Breaking the vicious cycle™" .

 

2. Een Yoghurt Maker: De 24-uur gefermenteerde yoghurt vormt een basis onderdeel van het dieet. Bij het kopen van een yoghurt maker is het heel belangrijk dat hij een 24-uurs functie heeft. Veel yoghurt makers kunnen maar voor een beperkt aantal uur worden ingesteld. 

Luvele Pure Plus Yogurt Maker GAPS SCD Diet new 2048x2048

Luvele Yoghurtmaker
Koop op Luvele.eu

 

3. Een Yoghurt starter: Als starter van de yoghurt kan je commerciele yoghurt gebruiken. Let daarbij goed op het soort bacteriën dat is toegevoegd. Acidophilus is juist goed, Bifidus mag juist niet. Almhof 0% of Almhof Griekse stijl yoghurt zijn goede starters. De pure acidophilus starter poeder is ook erg goed, maar ook wel prijzig 

 

 

: .

 

4: Een kookthermometer met alarm:  Anders zal je er namelijk achterkomen dat bij het maken van je yoghurt de melk steeds overkookt! Zoiets bijvoorbeeld: 

5: Een blender of staafmixer: Onontbeerlijk bij het maken van alle recepten. Als je nog geen blender of staafmixer hebt en je wilt  niet teveel geld uitgeven, ga, dan voor een staafmixer met een hakmolen. Deze is namelijk ook te gebruiken voor het fijnmalen van noten, later in het dieet. 

 

6: Boodschappen voor het introductiedieet:  In het Menuplan voor het Introductie dieet staan alle gerechten en recepten beschreven en is er een Boodschappenlijstje gemaakt.