EEN - Smoothie - Alternatief voor Exclusive Enteral Nutrition
0
Easy
Fairly cheap

Lee, D., Braly, K., et al. Reverse-engineered exclusive enteral nutrition in pediatric Crohn's disease: A pilot trial. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition. https://doi.org/10.1002/jpn3.12196 Dit recept werd in deze studie gebruikt om de impact van een smoothie gemaakt van gezonde, verse, onbewerkte voedingsmiddelen als EEN (Exclusive Enteral Nutrition) op de activiteit van de ziekte van Crohn en het darmmicrobioom te beoordelen. Het kan worden geconsumeerd als een gewone smoothie. Als u overweegt deze smoothie te gebruiken voor EEN-therapie, raadpleeg dan uw zorgverlener. Begin nooit zelf met EEN.

Prep

Share This Recipe

Category: Fase 1 Ontbijt Lunch Drinken
Seasons
Cuisine Type American

Ingredients

___________

2 Bananen
3 Gekookte eieren - alleen het eiwit
240 ml Water
2 el Avocado olie
200 gram Bevroren Aardbeien
250 gram SCD Yoghurt
30 gram Amandelpasta
60 gram Honing
0.25 tl Zout

EEN - Smoothie - Alternatief voor Exclusive Enteral Nutrition Directions

Voeg bananen, eiwitten, water en avocado-olie toe aan een blender. Blend op niveau 1 gedurende 30 seconden, daarna op niveau 6 gedurende 30 seconden. Voeg de resterende ingrediënten toe. Blend op niveau 1 gedurende 30 seconden, daarna op niveau 6 gedurende 30 seconden.

Recipe notes

Het is beter om de eieren een (halve) dag vantevoren te koken. Als je het eiwit er nog warm bijdoet smaakt de smoothie erg naar ei. 

Gebruikt met toestemming van:
Lee, D., Braly, K., et al. Reverse-engineered exclusive enteral nutrition in pediatric Crohn's disease: A pilot trial. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition. https://doi.org/10.1002/jpn3.12196 

Share This Recipe