Het doel is om bij deze website een App te maken waarin alle onderdelen van zowel het SCD™ als het bijhouden van je progressie en je medische gegevens mogelijk is. Een uitdaging! Tot die tijd verwijs ik je nog naar andere Apps die je kunnen helpen. 

Gezondheid

GI Monitor : Dit is een ontzettend goede app, waarin je je dagelijkse symptomen, medicijngebruik, stress niveau en je stoelgang kan bijhouden. Evenals je gewicht en eventueel maaltijden, al vind ik die laatste minder gebruikersvriendelijk. 

Patients like me : Een website en app om zowel het gebruik van je eigen medicijnen en algehele gesteldheid bij te houden als de behandel methoden van andere patiënten te vergelijken. 

Crohnology.com : Vergelijkbaar met patients like me, maar dan alleen voor IBD patiënten. Bovendien veel SCD volgers. 

Myfitnesspal.com : Hoewel deze app voornamelijk bedoeld is voor mensen die willen afvallen, is het een handige app om niet alleen bij te houden hoeveel calorieën je binnenkrijgt, maar ook om bij te houden hoeveel voedingsstoffen (vitamines, vetten, mineralen e.d.) je binnenkrijgt. 

 

 

Recepten

Receptenmaker.com : Website en app om recepten in te bewaren. Recepten kunnen van veel websites direct in de app geladen worden. Vanuit de website kan je ook direct boodschappen op je Albert Heijn lijstje zetten.